Login

 

De StEB verricht op een verkeersveilige wijze de begeleiding van evenementen. Daarnaast ondersteunt de StEB, met de inzet van verkeersregelaars, diverse goede doelen.

 

 

 

Het zwaartepunt van de activiteiten zijn de dynamische evenementen, waarbij de motorfiets wordt gebruikt om het evenement verkeersveilig te ondersteunen.

De StEB heeft de stad Groningen als thuis regio en met name de drie Noordelijke provincie`s als werkgebied voor haar activiteiten.

De StEB heeft voor een groot aantal medewerkers een landelijke aanstelling verkregen waardoor ondersteuning in geheel Nederland mogelijk is.

Tevens kan de StEB, in samenwerking met Rode Kruis, mobiele EHBO teams leveren.

Het voordeel van deze motor-teams is dat ze snel ter plaatse kunnen zijn; een groot gebied kunnen bedienen; zeer zichtbaar aanwezig zijn voor de deelnemers en daardoor een verhoogd veiligheids gevoel geven. Daarbij kan een motor-team op plaatsen komen die normaal gesproken alleen te voet of met de fiets bereikbaar zijn.

De StEB motorrijders hebben samen met een aantal Rode Kruis medewerkers een speciale rijvaardigheidstraining gehad.
Verder hebben alle Rode Kruis motorrijders een EHBO diploma. De motorrijders kunnen de Rode Kruis medewerker, in voorkomend geval, dan ook assisteren.
De eerste taak van de motorrijder annex verkeersregelaar blijft echter, de situatie verkeerstechnisch veilig te stellen en het op veilige afstand houden van al te nieuwsgierige mensen.

Door aangepaste wetgeving en toename van activiteiten zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste mensen die ook verkeer willen regelen bij evenementen. In het bezit zijn van een motor is een pre maar geen vereiste. Eigen vervoer en een rijbewijs wel! De motor wordt met name gebruikt om snel te kunnen verplaatsen tijdens het evenement.

Contacten secretariaat:

Wat evenementen betreft: Wat overige zaken betreft:
D. van Akkeren Mr. G.H. Prins
Mail naar evenementen Mail naar secretaris